Make Online Media a Better Place

Mit viselnénk egy finn művelődési központ karácsonyi ünnepségén?

2017. december 21. - Emese Dobos

A MEI KAWA ünnepi kollekciója egy sajátos világba repít minket: Aki Kaurismäki finn rendező filmjeleneteiből nyertek inspirációt a darabok.

Tovább

„Traveller rights are human rights”

Tóth Tamarától eddig sem állt távol a társadalmi felelősségvállalás határát súroló témák boncolgatása, így sem történt ez másként a legújabb, 2018-as tavaszi-nyári kollekciója kapcsán. Legújabb munkáihoz az alapötletet az ír cigányság, az ún. „travelling community” öltözködéskultúrája és társadalmi helyzete adta.

Tovább

Karácsonyra válassz hazai márkától: megnyílt az első ÁERON Pop Up Store a Fashion Streeten

Régóta dédelgetett álma vált valóra az ÁERON márkának, ugyanis egy saját, utcafrontos üzletben mutathatják meg világukat a vásárlóknak, barátoknak. Budapest mindig is különleges helyet foglalt el a szívükben, mivel itt élnek, itt tervezik meg szezonról-szezonra az új kollekciókat, majd az ország különböző pontjain legyártott rendelések a világ minden tájára eljutnak.

Tovább

„Az ékszereim pont olyan univerzálisak, mint a 21. századi nők”

Bori Bianka közgazdászból lett ötvös és aranyműves, nevét viselő márkáját immár 3 éve építi sikeresen. Nemrég egy teljes arculatváltáson esett át és megjelent legújabb, VOICE elnevezésű kollekciója: ennek kapcsán beszélgettünk a változásról, flow-élményről és konformitásról, alkotási folyamatról és arról is, milyen modern nőnek lenni. 

Tovább

Trendi és még bioplasztikus is?

Az elmúlt években egyre erőteljesebben jelen van a divatban a fenntarthatóság. A 2016-ban alapított Crafting Plastics Studio olyan szemüvegkollekciót alkotott meg, amely nem csupán jól néz ki, de ráadásul teljesen lebomló alapanyagból készül.

Tovább

A legging ezer arca

Hol van már a divatértők „utcára ne” felkiáltása? Ahogy a sportswear és az athleisure trendek már a kifutókon is megjelennek, így vált divatlegitimmé a „cicanadrág” vagyis a legging. A Pelso őszi kínálatában számos tényleg gyönyörű (és praktikus) darabot látunk, így velük beszélgettünk a ruhadarab evolúciójáról.

Tovább

Jimmy Choo rendezvényén prezentálhat a Faludi G ékszermárka Ázsiában

A Faludi G márka hivatalos meghívást kapott a gazdasági és kulturális jelentőséggel is bíró, KL Alta Moda nevű high fashion eseményre Kuala Lumpurba, ahol egyedüli magyar márkaként képviseli Magyarországot legújabb, Crystallogenesis kollekciójával. A részvételt a hazai divattervezők munkáját aktívan segítő pezsgőmárka, a Hungaria támogatja.

Tovább

Sulibuli – kimaradhatunk éjfélig!

Zsenge kamaszkorunk „sulibulijait” idézi meg a Tamara Toth 2017-es őszi-téli kollekciója, amikor még egymásnak feszültek az iskolaudvaron a rockerek meg a rapperek, titokban cigiztünk az udvaron (vagy a wc-ben), az esti diszkóba való készülődéskor pedig előkerültek a neccharisnyák, meg persze a sötétebb ajakkontúr, amit valószínűleg a nővérünktől, vagy anyukánktól csórtunk. 

Tovább