Autizmus inspirálta, különleges kollekció a müskinntől

A müskinn és az Autistic Art Alapítvány együttműködésével egy olyan táskakollekció született, amelyben feltárul a Miskolci Autista Alapítvány rajzcsoportjának képi világa. A táskák kívülről letisztult, egyszerű darabok, a különleges világ belülről ismerhető meg. Akárcsak egy autista otthon és az ott élők művészeti világa.

5.jpg

A táskák vonalain fellelhetők azok a sajátosságok, melyeket a tervezők az autista fiatalok rajzolási technikáiból tanultak meg és vettek át. A tárgyak formáinak tervei egyetlen nekifutással készültek, akárcsak a fiatalok rajzai, melyekben nincs óvatosság és nincsenek hibák sem. A rajzolás mozzanata van csupán, ami visszavonhatatlanul, végérvényesen nyomot hagy a papíron. A táskák külső felületén megjelenő díszítések – amelyek minden táska esetében bár hasonló karakterrel bírnak, mégis különböznek – is felszabadult, véletlenszerű, magabiztos rajzok alapján születtek .  

Tarr Hajnalka – a rajzfoglalkozások alapítója – néhány évvel ezelőtt a miskolci rajzcsoport tagjainak módszereiről, technikáiról és alkotásairól készített egy leírást. A táskák mellett található kommentárok ezekből a szövegekből vett idézetek.

3.jpg

Az Autistic Art Alapítványról

Az Alapítvány missziója az autizmussal élők életkörülményeinek javítása, megismerésük érdekében indította az Autistic Art művészeti programot, mely komplex célért küzd. Az alkotásokon keresztül, vizuális kifejezőerejüknek köszönhetően nem csupán megismerhető, de megkedvelhető az autizmussal élők különleges világa. Emellett a program lehetőséget nyújt az autizmussal élők lakóotthonainak támogatására, ezzel megkönnyítve mindennapjaikat. A program során készült alkotásokat az Alapítvány kiállításokon népszerűsíti, aukcióra bocsájtja, valamint az Autistic Art márka design termékein is találkozhatunk velük.

A müskinnről

A müskinn dizájnstúdióban táskákat és más kiegészítőket terveznek és gyártanak Párhuzamosan két kollekció fut: egy mindennapi és egy konceptuális, amit együttműködésekre épít a márka.A konceptuális kollekcióik alkalmával különböző területekkel szövetkeznek a tervezők, folyamatosan tágítva ezzel perspektívájukat. Művészeti, tudományos és társadalmi együttműködéseket alakítottal ki, felkarolva ezzel egy-egy, általuk érdekesnek vagy fontosnak vélt ügyet.Bemutatóik alkalmával nem csak saját, de az együttműködő felek munkáját is megismertetik közönségükkel, a különböző területek így egyenlő súllyal, egymást kiegészítve alkotnak egy egészt.

6.jpg


A kollekció darabjainak megvásárlásával az Autistic Art Alapítványt támogatjátok. A Typo Bar ad helyet egy pop up üzletnek, ahol szemezgethettek hátizsákok, válltáskák, clutch-ok és neszesszerek, de füzetek és kulcstartók közül is. 

Nyitvatartás: október 5 -14. H-Sz: 12-19 óráig 

Közreműködők:

müskinn

Autistic Art Alapítvány

Fotók: Ladocsi András

Styling: Ivanyiv Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr5212948509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com