A Valentin-nap margójára

Ti ünneplitek? Vagy utáljátok, hogy hetekkel korábban a csapból is szívecskék, meg ajándékötletek folynak? Mennyire méritek össze a párkapcsolatotokat másokéval...? Néhány gondolat, a Valentin-nap margójára.

Mindig is furcsálltam ezt az ünnepet, a szerelem ünnepét. „Amikor kimutatjuk Szerelmünknek, mit érzünk”. Ezt komolyan csak aznap tesszük meg? Ugye nem? Az egyedülállóaknak nyomás, hogy hetekkel korábban is a csapból is piros szívecskék folynak, ők pedig egyedül fogják tölteni, vagy a barátaikkal, családjukkal "antivalentinnapoznak". Azoknak pedig, akik párkapcsolatban élnek, szerintem ott bukik el az egész, hogy „na akkor valami nagyot kellene alkotni”. Alapból nem vagyok túlságosan az amerikai ünnepek híve, sőt, inkább a saját hagyományokat szeretem. Például, hogy a szüleim minden évben, bárhol is legyek, felhívnak a szülinapomon pontosan reggel 6-kor (mivel akkor születtem). 

dollarphotoclub_76286710-e1423206683651.jpg

Ahány ház, annyi szokás. Ahány pár, annyi kapcsolat. Csak éppen ezt felejtik el az emberek – hogy két teljesen kivételes egyén együttes kémiája nem feleltethető meg két, teljesen más egyén közös kémiájának. Nem az a jó Nektek, ami a barátnődéknél működik. Ne várd azt a párodtól, amit a legjobb barátnőd is kapott a barátjától. Mert ő ő, te pedig te vagy. Senki nem hasonlítható a másikhoz.A kapcsolatban Te vagy és a Párod, senki más. Ezt nem szabadna elfelejteni. A problémák is a tieitek: kettőtöknek kell megbeszélni, mielőtt a fél baráti körödnek elsírod bánatod. És mindig más dinamikával működik két ember között egy kapcsolat – a legnagyobb hibát követed el, ha arra vágysz, amit más kapott. És akkor, amikor ő is megkapta. Szóval nem is igazán tudom, hogy mások ezt hogy ünneplik, és bevallom őszintén, nem is igazán érdekel. Mert nem befolyásolna. Egy kapcsolat akkor jó, ha olyan, mintha minden nap szülinapod lenne. Mert boldog vagy akkor is, ha épp nincs ott veled. Nincs bajom azzal, ha ünneplik és azzal sem, ha nem. Ez mindenkinek a szíve joga. Szerintem sokkal többet jelent, ha kialakítjátok a saját kis hagyományaitokat. És nem csak február 14-ére. 

wallpaper-love-kiss-couple-to-the-desktop.jpg

Nem biztos, hogy az a jó, ha csak Valentin-napon kapsz virágot és csokit. Egy kapcsolat ünnepe nem február 14-e, hanem 365 nap egy évben. És ne várj semmit, ha te sem adsz közben. Ne csak aznap próbálkozz meg a főzéssel, egy gyertyafényes vacsorával, miközben napokkal előtte recepteket bújsz, édesanyáddal telefonálsz főzés közben, hogy mit-hogy kavarj és szétidegeskeded magad az egész miatt.  Mert erőlködésszagú lesz, olyan, amilyen nem Te vagy. Február 14-e úgy elmúlik, mint ha nem is lett volna, ha reggelente azt látod, hogy mosolyog, ahogy kinyitja a szemét és rád néz. Nekem sokkal többet jelent az, hogy ha elmesélem a páromnak, éppen milyen cikken dolgozom, névjegyeket gyűjt a témámhoz és releváns, érdekes cikkekkel bombáz utána. És még sorolhatnám. A szerelem ünnepe ne február 14-e legyen, hanem minden nap az évben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr388378372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása