Az életigenlés ünneplése

A DELACIER tervezőjét, Domokos Dórát egy fiatal lány inspirálta, aki igazi példaképül szolgálhat – egy balesetben ugyanis elveszítette a bal lábát. Lukoviczki Réka története egy különleges kollekcióban öltött „kiegészítő-formát”.  

page2_8.jpg

Réka történetét olvasva egyszerűen nevetségessé válik, amikor néhány ember, akik a hétköznapjaim valamelyest kikerülhetetlen részei, apró-cseprő problémák miatt képesek állandóan sajnáltatniuk magukat. Olyan dolgok miatt, ami tőlük függ és csak számukra nem evidens, hogy egy apró elhatározás és tett lenne az, ami kibillenti őket ebből az állapotból. Azután jön egy fiatal lány, aki elveszítette a bal lábát egy baleset következtében. Gyönyörű, fiatal és előtte az élet. Nem vagyok benne biztos, hogy átérezhetjük ezt úgy, hogy nem vagyunk ugyanabban a helyzetben. És nem adja fel, hanem küzd: blogot vezet és előadásokat tart. Olyan bátor, hogy a társadalom elé áll, amiről szerintem sokak álmodni sem mernek. És ami talán még megrendítőbb ennél  a tragédiánál, hogy a környezete reakciója fájdalmasabb, mint megtanulni a művégtagjával együtt élni. Mindenképpen elgondolkodtató és érdemes beleolvasni a bejegyzéseibe.    

page_9.jpg

„Lukoviczki Réka történetéről 1 évvel ezelőtt olvastam egy interjúban, ahol arról mesélt, hogy egy súlyos autóbalesetben elvesztette a bal lábát. Ahelyett azonban, hogy magába roskadt volna, minden energiáját a rehabilitációra fordította, és hamarosan újra két lábra állt. Ma már egy protézis segítségével jár, sportol és aktívabban éli az életét, mint valaha. A baleset utáni kétségbeesést és szomorúságot, olyan erős pozitív energiává alakította, amivel mára a blogján, a különböző közösségi média felületeken, és az előadásain ezreket inspirál. Életigenlése, gondolkodásmódja annyira motiváló volt számomra, hogy azonnal belém hasított a felismerés, hogy ő maga lesz az új kollekcióm témája.”- vallja a tervező.

page4_2.jpg

Az értékteremtő Delacier kiegészítők egyik jellegzetessége a cérnakép-technika, amelyeket a dizájner, Dóra izgalmas formákkal, textúrákkal elegyít. A végeredmény? Félreismerhetetlenül markáns darabok. Markáns és erőteljes darabok, amelyek bátor viselőért kiáltanak – ha valaki, akkor Réka tökéletesen megtestesíti az erőt és a bátorságot. A cérnakép „kézműves”, aprólékos, „emberi” mivolta a kollekció koherenciájában lágyítja a futurista, high-tech hangulatot, melyet a festett és szálcsiszolt acél, valamint a metál színű bőrök idéznek elő. A BIONIC névre keresztelt kollekcióban a különféle ékszertípusok mellett, megjelennek táskák, övek és természetesen a márka védjegyévé vált látványdarabok is.

 page5_2.jpg

 

Fotó: Oláh Attila

Modell: Lukoviczki Réka

Stylist: Kiss Márk

Haj: Hevesi Krisztián

Smink: Tóth Rozita

Werk video: Hegyi Andor & Nagy Anita

  

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr7611765517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása