Uniszex márkák, melyeket érdemes követni

Habár kommunikációban többen óvatosak, 7 izgalmas márkát mutatunk be (köztük magyarokat és külföldieket is), akik nem kategorizálják be magukat, hogy női vagy férfi darabokat kínálnak – vagy éppen kategorizáltak, de rájöttek, hogy nem érdemes. Íme 7 uniszex márka, melyek izgalmas koncepcióval örvendeztetik meg a vásárlóikat.

MEI KAWA

Kasza Emese márkája kisszériás, rendkívül igényesen kivitelezett uniszex, női és férfi darabokat valamint kiegészítőket kínál. Az északi minimalizmus és az építészetet megidéző jegyek jellemzik a MEI KAWA kollekcióit. A funkciót és a letisztultságot viszont izgalmas, szemet gyönyörködtető részletmegoldások valamint szabászati rafinéria egészítik ki, izgalmasan játszik a tervező ezekkel a finom részletekkel és a plasztikus sziluettekkel.  A darabok ahelyett, hogy elrejtenék viselőjük identitását, még inkább teret adnak a kibontakozásnak azzal, hogy mindkét nem stílusjegyeit ötvözik.

mei-kawa-sounds-of-silence-aw16-campaign-3.jpg

LYAVATH

A LYAVATH márka alapítója, Horváth Orsolya csupán tavaly végzett a Mod’Art-ban. „Nincsenek szabályok, sem formalitás.” Orsolya a tervezés során kerüli a kifejezetten nőies vagy férfias vonásokat, stílusjegyeket, a nemek közti határok teljesen elmosódnak – az esztétika jegyében.  Első kollekciójában minták magabiztos vegyítése, masnira megkötött nyaksálak és klasszikus jegyek újragondolása ad koherens mégis modern hangulatot a daraboknak.

lyavath2.jpg

KELE Clothing

Kele Ildikó alapította 2011-ben a KELE Clothing-ot, mely kötött darabjairól ismert. Izgalmas textúrák, hosszú pórázra eresztett minimalizmus és klasszikus-nosztalgikus frissesség jellemzi öltözékeit. A kollekciók hagyományosan magyar elemekből inspirálódnak (mint Kárász Ilonka illusztrációi, a Luca-napi hagyományok vagy éppen a Tisza-tavi horgászat) és prémium kategóriájú streetwear darabokat kínál a márka. A márkafejlődés a KELE esetében eltért a szokványostól: előbb célozták meg sikerrel a külföldi piacot, majd azután „tértek haza”. 

kele_2016aw_foto_bartha_mate.jpg

Rad Hourani

Nincs uniszex Rad Hourani említése nélkül. A jordán születésű dizájner, fotográfus és művész volt a legelső, aki 2007-ben uniszex márkát alapított és a couture divathéten uniszex darabokat mutatott be – amivel divattörténelmet írt.

radhourani2.jpg

SJW Clothing

Kicsit kakukktojás az eredetileg férfiszabász brit Sara Weston márkája, ugyanis kifejezetten „férfiruhákat kínál nőknek”. Korábbi márkájánál – az Eastie Empire-nél – férfi öltözékekkel foglalkozott, azonban annyi megkeresése érkezett nőktől, akik férfiruhára vágytak azonban az ő méretükben és testalkatukra, hogy végül megalapította az SJW-t, ami a vintage és modern, jól szabott és sportos határmezsgyéjén mozog.

sjw_dupla.jpg

Craig Green

Az egyik legígéretesebb feltörekvő férfiruha-tervező Craig Green 2012 óta egyengeti sikeresen saját nevét viselő férfimárkáját, amely viszonteladói közt a világ legimpozánsabb áruházait tudhatja. Darabjait nők is előszeretettel vásárolják, nemrégiben pedig a Björn Borggal karöltve álmodott meg egy kifejezetten uniszex sportkollekciót.

craig-green-bjorn-borg-unisex-sportswear-002.jpg

Nicopanda

A Nicopandát csupán 2015-ben alapította Nicola Formichetti, akinek a neve sokaknak ismerősen csenghet: korábban Lady Gaga stylistjaként vált világhírűvé. A Nicopanda egy uniszex márka, amely a sportöltözékeket vegyíti vibráló színekkel, látványos mintákkal és egy kis japán utcai kultúrával.

nicopanda-presents-its-fall-winter-2016-campaign-1024x768.jpg

69 Sixtynine

A Los Angeles-i székhelyű 69 Sixtynine nem nemekhez és földrajzi határokhoz kötött: a névtelenségbe (és ezáltal nemtelenségbe) burkolózó dizájner amolyan örökzöld farmerviselet tervez – amit bárki bárhol viselhet.

69_foto_evan_schreiber.jpg

Kowtow

A 2007-ben alapított Új-zélandi Kowtow nem csupán uniszex, de 100% organikus, fair trade termékeket kínál. A monokróm színű alapdarabok mellett a márka repertoárja kínál izgalmas mintájú, rafináltabb szabású darabokat is.  

kowtow2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr2212277429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása