Miért nincs itthon szükség ultramenő trendajánlókra?
Avagy a jó ízlés kiáltványa

Itthon nem „menő” egyéniségnek lenni, egyedien öltözni. Izgatottan nézegetjük London, Párizs, New York, Milánó és már számos új „divatfőváros” street style fotóit – de nálunk közel sem ez a helyzet. Számos női és divatmagazin online és printben is ontja a látványosabbnál-látványosabb trendelőrejelzéseket és az aktuális szezonok sarkalatos pontjait, azonban nézzünk szét inkább.

Aki viszonylag releváns időt tölt külföldön (ezalatt azt értem, hogy mondjuk napokat, huzamosabb időt és nem csak a turisták által frekventált helyeken), azt érti, mire gondolok. Elég csak Budapesten járnod-kelned és ha egy kicsit is fashioniszta vagy: 1. Turistának néznek. 2. Komplett idiótának néznek és megnéznek. Itt most értelemszerűen nem számolom bele azokat a fiatal lányokat, nőket, akik gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, egyfajta hadsereget alkotva: a Converse-et felváltották a színes sportcipők, a skinny jeans még sláger, a (mű)bőr dzseki helyett így télen a derékon megkötős, oversize szövetkabát, Michael Kors táska és az az új, fröccsöntött borzalom. Amivel persze semmi gond nincs – mert legalább stílusosan felöltöznek és nem szennyezik az utcaképet. És az is mentségükre szóljon, hogy nincs sok divatblogger, aki túltesz rajtuk kreativitásban. Az, hogy ez mennyire pénzkérdés, ebbe nem megyek bele, mert nem az, és ez az írás nem is arról szól majd.

67.jpg

Visszatérve a klassz, külföldi street style-fotókra: számomra megdöbbentő, amikor valakit pont egy másik divatszakmabeli mosolyog vagy szól meg itthon amiatt, mert mert ellépni a konvencionálistól. Arra viszont, ha ezt az alakja, testalkata nem engedte volna meg, nincs mentség. És itt talán el is érkeztünk égetőbb problémához is, mint hogy a legújabb, 2016-os tavaszi-nyári szezonban éppen ismét trendi szandálhoz zoknit húzni, meg hogy nyugodtan mix’n’match-eljük a különböző mintákat és textúrákat… Valahol felesleges ezzel foglalkozni, amikor rengetegen még mindig azt hiszik, a leggings nadrág. Ezek a lapok, honlapok, blogok és cikkek magyar lányoknak, nőknek szólnak. És nem nekik szólnak. Gyönyörűek vagyunk, attól függetlenül, milyen méret van éppen a ruhacímkénkben. Csak ezzel tisztában kellene lennünk. És azzal is, hogy a testünk nem korlát, hanem lehetőség. Ne üljünk fel az aktuális divat őrült hullámvasútjára, ha közben tériszonyunk van. Soha ne azért vegyünk fel valamit, mert „ez a trendi”. Azért hordjuk, mert ez illik az alakunkhoz. Azok, akiknél már ezek az alapok rendben vannak, majd böngésznek külföldi street style blogokat, olvasnak Vogue-ot, Harpers’s Bazaart és Vanity Fairt, L’Officielt és a barátaikat.

london-fashion-week-fall-2013-street-styles-07.jpg

Szóval ez az egész divatosdi kultúra kérdése. Miért szupersikkesek a francia nők? Mert pont, hogy ezt az egészet félvállról veszik és hanyag eleganciával kezelik. Építkezni pedig minden korban csak biztos alapokra érdemes. Majd utána szintet lépünk és elemezgetjük a kifutók legújabb trendjeit. Indul Your Style rovatunk, ami pont ezt vallja: tegyük biztossá az alapokat és aszerint kalandozzunk a trendek, az aktuális divat dzsungelében. Ahogy Ági tavaszi színtrendes cikkével meg is kezdtük a sort! Reméljük, hogy talán egy hangyányi felelősségünk lehet abban, hogy szép lassan változzon a közízlés és hogy merjünk egyedibbek lenni. Hogy megmutassuk, nem csak XS-es, 34-ess mérettel vagy gyönyörű és hogy a stílus valóban nem pénzkérdés. Viszont cikkeink azoknak is tartalmasak lesznek, akiknek a styling alapok (és a mesterfok is?) a kisujjában vannak, a tőlünk megszokott hangvétel pedig természetesen nem marad el! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr228396890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyVonalakban 2016.02.20. 02:50:44

Én az új XJ-mmel vagyok gyönyörű. Jaguár XJ.

FikkFakk 2016.02.20. 05:09:13

"Itthon nincs meg ennek a kulturaja"
Nem ennek a kulturaja hianyzik. A mosdas es fesulkodes kulturaja eleve hianyzik az esetek 90%aban.

"Azert hordjuk, mert ez illik az alakunkhoz" ... az alaknak sincs gyakran meg a kulturaja. Eleg gyakran a street fashion style itthon a zabalom a csipszet kolaval, hetvegen meg tekilazok tevekenysegben merul ki, abbol meg maximum folyos alak lesz.

lifecracker 2016.02.20. 20:39:48

Miert kell ugy oltozkodni, ahogy valami zsido parancsolja divatlapokon keresztul?

stíluskommunikátor 2016.05.05. 17:16:57

@lifecracker: Való igaz, aki így kommunikál, azon az öltözködés semmit sem segít!

lifecracker 2016.05.05. 17:23:07

@stíluskommunikátor: Valaszolj inkabb a kerdesre, A divattervezok tobbsege undorito buzi, es ez visszatukrozodik abban is, amilyen ruhakat terveznek. En egy atletikus termetu 190 magas ferfi vagyok es a high street fashion store ok 95% ban eselytelen, hogy egy farmert talaljak magamra, mert az osszes ruhat a kis csoffadtseggu kocsogokre tervezik. Nem ertem, hogy ferfi hogy vehet fel ilyet. Nem csak hogy undoritoak, de meg kenyelmetlenek is.

stíluskommunikátor 2016.05.05. 18:04:13

1 / 58

Az összes összecsukása Az összes nyomtatása Új ablakban
[] Válasz érkezett a "Miért nincs itthon szükség ultramenő trendajánlókra?" című bejegyzéshez fűzött kommentedre
Beérkező levelek
x

Blog.hu válaszértesítő <commentnoreply@blog.hu>
17:23 (38 perce)

címzett: saját magam

Blog.hu Blog.hu értesítő levél

lifecracker válaszolt neked:

@stíluskommunikátor: Valaszolj inkabb a kerdesre, A divattervezok tobbsege undorito buzi, es ez visszatukrozodik abban is, amilyen ruhakat terveznek. En egy atletikus termetu 190 magas ferfi vagyok es a high street fashion store ok 95% ban eselytelen, hogy egy farmert talaljak magamra, mert az osszes ruhat a kis csoffadtseggu kocsogokre tervezik. Nem ertem, hogy ferfi hogy vehet fel ilyet. Nem csak hogy undoritoak, de meg kenyelmetlenek is.

Link a hozzászóláshoz
Ezt az üzenetet a judit@fidy.hu címre küldtük el. Ha a továbbiakban nem szeretnéd megkapni ezeket az üzeneteket a Blog.hu-tól, itt leiratkozhatsz .

Nemeskéry, Judit <judit@fidy.hu>
17:39 (22 perce)

címzett: Blog.hu
Legelőször is javasolnék némi finomítást a" belső " stíluson. Hidd el sokat számít! A problémádat értem és egyet is értek vele- mármint a méretezés tekintetében. Valóban kevés márka foglalkozik az átlagtól eltérő méretű vásárlóval. Van egy kollégám, aki, jobban otthon van a férfi márkákban, biztos szívesen segít, hogy hol találsz alkatodnak megfelelő holmikat.
És még egyszer: több toleranciát,kevésbé vulgáris kommunikációt- ha kérhetem☺
Üdvözlettel....
www.facebook.com/distinctbudapest/?fref=ts /ez az oldal, ami a férfi öltözködéssel foglalkozik-tőle kérj tanácsot/

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása