Vadonat-ÚJrahasznosított ruhák

Hogyan lesznek vadonatúj ruhadarabok újrahasznosított alapanyagból? Hogyan készül egy teljes mértékben ökotudatos és fenntartható kollekció? Az AWARE by Printa legújabb darabjai láttán mindenre fény derül.

page_11.jpg

Már nincsenek titkok

Köztudott, hogy a divatipar a világ egyik legszennyezőbb iparága, óriási a ruhaipari gyártási folyamatok környezetre mért lábnyoma. Ha ez még nem lenne elég, a vásárlók is rátesznek egy lapáttal – évente többmillió tonnányi gyakorlatilag nem is vagy alig hordott ruhát dobunk a szemétbe (és mennyi pénzt, ki az ablakon). A Majoros Zitával, a Printa alapítójával és az AWARE by Printa megálmodójával készített első interjúnk után itt a folytatás, ami pedig egyfelől a 2017-es tavaszi-nyári kollekciójuk valamint egy videó. A kisfilm egy érdekes utazásra hív mindenkit, hogy lássátok a textilek útját az anyagbeszerzéstől a végállomásig, a ruhafogasig. Hogyan zajlik a kollekció gyártása, a kutatás, az anyagok válogatása, a szabás, mosás, festés, varrás?

A Titoktalan ruha – a SS17 kollekció

 A SECRETLESS kollekció ökotudatos és fenntartható gyártási folyamatok eredménye. A darabok megalkotásakor Zita újrahasznosított anyagokkal és hangsúlyos szitázott nyomatokkal kísérletezett:  idén a fel-nem-használt textilipari felesleget párosította használt farmerrel és újrahasznosított férfiinggel, a modern technikát pedig helyi kézműves hagyományokkal ötvözte. Az ellentétek találkozásából valami egészen új születik: a végeredmény láttán garantáltan nem mondod meg, mi volt az az anyag „előző életében”. Absztrakt mintájú, szitanyomott felsők, teljesen átalakított farmer ruhadarabok, gondosan szabott patchwork ruhák és kézzel készült gyékény táskák alkotják a márka legújabb kollekcióját, amelyek amellett, hogy kifogástalanul illeszkednek az aktuális trendekbe, menők és még tudatosak is. Kell ennél több?

page2_9.jpg

Nézzétek meg kedvenc ruháinkat és kiegészítőinket a galériában! 

fotó: Szalay Krisztina

modell: Akal-Volkov Patrícia - Visage

smink: Galambos Eszter

tervező: Majoros Zita

gyártás: Lébényi Anna

videó: Puskás Marcell

szöveg: Gerendai Zsuzsanna

 

Itt találod meg a kollekciót:

PRINTA 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10/A.

Webshop: www.printa.hu

 Aware by Printa Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr6812424357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása