Szitakötő-ékszerek

Hagyomány és innováció: Visy Dóri ötvösművész ismét egy természeti inspirációhoz nyúlt legújabb, AZZURRORO darabjai megalkotásához, amely a nyár egyik legszebb hazai ékszerkollekciója. 

swarming_neckpie_modified.jpg

A Pure Rose tahiti rózsaszín igazgyöngyei és izgalmas geometrikus formái után Dóri ismét a természethez nyúlt inspirációért: a légies szitakötő-szárnyak szolgáltattak ihletet az AZZURRORO darabjaihoz, amely tökéletes alternatívái a forró nyárnak miközben a hűvös vízpartot idézik meg.

A kollekcióban megtalálhatóak amolyan showpiece-, látványdarabok mint egy karakteres nyaklánc vagy karkötő valamint a ruhatárunkba, a hétköznapjainkba könnyen becsempészhető légies (akár félpárként is hordható) fülbevalók. Dóritól nem áll távol a hagyományok és a klasszikus alapanyagok újszerű és előremutató alkalmazása: így ezúttal az ötvösség legrégebbi és legértékesebb anyagait - a 14 karátos aranyat és az ezüstöt használja, természetesen kortárs, high-tech megközelítésben. Az ezüst felületek egy része kék ródiumbevonatot kapott, így a művész az enyhén irizáló, kékes fényjátékkal is utal a szitakötők szárnyaira, de felfedezhetők az ékszereken aranyozott ezüst és tömör sárgaarany részletek is. Ezúttal is igaz, hogy - akárcsak a természetben - nincs két egyforma darab, minden ékszer egyedileg, kézzel készült.


Az AZZURRORO kollekcióban a természet örök változatossága, az ötvösség hagyományos anyaghasználata és technikája valódi kortárs felfogásban mutatkozik meg: elmosódik az éles határ szigorúan vett alkalmi ékszer és hétköznap is viselhető, látványos és vagány darab között.

Kampányfotó: Zombori András

Modell: Hermina (Visage)

Styling: Gönczy Andi

Smink: Kovács Viki

Haj: Militaru Vivien

Termékfotó: Glódi Balázs

 

Itt találod meg a dorivisy-t Facebook-on és Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://ydea.blog.hu/api/trackback/id/tr9112627453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

O P E N   H E A R T.
O P E N   M I N D.

Facebook oldaldoboz

ÍRJ NEKÜNK!

Ha lenne egy "ydeád", ami érdekel, vagy a tarsolyodban van, ne tartsd a fiókban: ydeaonline@gmail.com

süti beállítások módosítása